Inentingen Thailand

Inentingen ThailandThailand heeft een tropisch klimaat, waar je ook gaat. In het zuiden is het een beetje warmer dan in het noorden, maar zowel noorden, zuiden als alles daartussen doet denken aan de tropen.
In tropische landen verspreiden ziektes zich vaak al wat sneller dan in koudere landen. Daarbij komt ook nog eens dat Thaise mensen niet bepaald bekend staan om erg schoon te zijn. Om het kort te houden… Inentingen in Thailand kunnen nodig zijn!
Verplicht zijn ze niet, maar als je graag het zekere voor het onzekere neemt is het wellicht aangeraden om enkele inentingen of injecties te laten zetten door je dokter.

Aan te raden inentingen Thailand

Vraag zeker nog eens na bij je dokter, maar dit zijn de meest voorkomende aangeraden inentingen als je naar Thailand vertrekt. Ze zijn met andere woorden niet verplicht, maar zouden je wel kunnen helpen.

DTP
DTP staat voor Difterie, Tetanus en Polio. Met het DTP vaccin word je meteen voor drie ziektes beschermd en dat gedurende tien jaar.

Hepatitis A
Bied één jaar bescherming, maar bij herhaling na drie maanden zorgt het voor een levenslange immuniteit. Laat best tegelijkertijd hepatitis A en B inentingen zetten; ze zijn veel goedkoper als je ze samen aankoopt. (€32 per vaccin of €42 voor beide vaccins.)

 

 

Inentingen Thailand : verblijven < 3 maand

Thailand inentingenHepatitis B
Zoals we hierboven al meldden: bied één jaar bescherming bij een eenmalige inenting, bied levenslange bescherming bij herhaalde inenting. Hepatitis A en B tesamen aankopen is goedkoper.

 

Rabiës
Of hondsdolheid. Er lopen heel wat straathonden en katten rond in Thailand. Eenmalig vaccin is 68 euro. Met drie vaccins ben je levenslang beschermd.

 

Malaria

Naast bepaalde ziektes die vooral overgedragen worden door menselijk contact en voedsel is er in tropische landen ook veel vrees voor malaria. Malaria wordt verspreid door de malariamug en kan de dood tot gevolg hebben.
Gelukkig hoef je je daar in Thailand geen zorgen over te maken, aangezien malaria er niet voorkomt.

Wil je toch het zekere voor het onzekere nemen? Behelp jezelf dan met anti-muggenspray of zalf en slaap met muggennetten om niet lastig te worden gevallen.
Er zijn dan wel geen malariamuggen, de gewone variant is al vervelend genoeg!