Bangkok

BangkokBangkok is de hoofdstad van Thailand. De centraal gelegen grootstad heeft wat van alles. Het is in feite een mengelmoes van Europese, Amerikaanse en Aziatische cultuur. Hierdoor is het een van de uniekste steden in de wereld en zeker een tussenstop waard.

Luchthavens in Bangkok

Er zijn twee luchthavens in Bangkok.
De iets oudere Don Mueang International Airport ligt in het noorden van de grootstad.
Deze kleinere luchthaven ligt op ongeveer 40 minuutjes van het stadscentrum van Bangkok.
De Internationale Luchthaven Suvarnabhumi ligt aan de oosterzijde van de Thaise hoofdstad.

Suvarnabhumi heeft iets betere verbindingen met de grootstad en dus zal je iets vlotter in het stadscentrum komen als je in deze luchthaven landt.
Vanaf Don Mueang kan je een trein nemen richting centrum en van daaruit zijn voldoende bussen en metro’s die je naar de juiste plek kunnen brengen.
Natuurlijk kan je ook altijd een taxi of tuk-tuk nemen.

 

Bezienswaardigheden Bangkok

Er is heel wat te zien in Bangkok. De meeste bezienswaardigheden zijn tempels of standbeelden, maar ook voor mooie natuur kan je terecht in Bangkok.

 

Wat Saket

Wat Saket Thailand - Golden mountDeze ‘gouden’ tempel kan je niet missen eens je er voorbij loopt.

Na een kleine bijdrage te betalen aan de monikken die Wat Saket open houden, kan je de tempel opklimmen. Rondom de ‘golden mount‘ is heel wat mooie aanplanting en staan er heel wat mooie, kleine standbeelden uit de boeddhistische cultuur.
Bovenaan staat een prachtig monument en heb je ook nog eens een prachtig zich over de hele stad.

 

‘Big’ Buddha / Wat Indrawiharn

big buddha bangkok thailandEr zijn heel wat ‘big’ Buddha’s in Thailand te vinden, maar dit standbeeld van maar liefst 32 meter hoog is zeker de moeite om te zien. De enigszins platte Buddha weegt 5,5 ton en aan de gigantische voeten van dit standbeeld worden regelmatig offergaven gebracht. Naast fruit en andere voedingswaren kan je ook bladgoud aankopen en dit aan de voeten van de Buddha wrijven als offer.

Let op: Bij dit standbeeld gebeuren veel ‘scams‘.
Als een Tuk-Tuk driver je naar dit standbeeld brengt en vervolgens op bezoek gaat naar allerlei toeristische centra en souvenirwinkeltjes met de belofte om jou de mooiste plekken in Thailand te laten zien; verdoe je tijd er dan niet aan.
Onder geen enkele mogelijkheid zullen tuk-tuk’s toeristen gratis beginnen rond toeren.

 

Reclining Buddha / Wat Pho

Wat pho / wat po liggende boedha buddha thailandWat Pho of de liggende Buddha is een van de bekendste Buddha standbeelden in Thailand. In feite is de liggende Buddha slechts één van de vele vertoningen in het grote, en oudste, tempelcomplex van Bangkok.
Neem zeker ook een kijkje buiten deze tempel. De omgeving er rond biedt interessante info en mooie uitzichten op andere tempels.

Lees hier meer over deze prachtige bezienswaardigheid.

 

Grand Palace Bangkok

Grand palace BangkokTot het einde van de twintigste eeuw verbleef de Thaise koning in dit gigantische, ommuurde complex. In het koninklijke paleis zijn heel wat Buddha’s en andere standbeelden te vinden, maar ook veel typische Thaise bouwwerken.
De toegangsprijs voor het Grand Palace is vrij duur.

Bedenk ook dat op deze locatie veel enorme hoeveelheden Chinese toeristen zijn, waardoor je enorm lang moet aanschuiven om binnen te kunnen.
Het paleis is ook maar beperkte uren open, kijk dus goed na wanneer je gaat.

 

Sathorn Unique Towers

Sathorn Unique TowersEen unicum die je niet in de reisgids zal aantreffen! De ‘Sathorn Unique towers’ is een wolkenkrabber die in onbruik is geraakt.
In feite is de skyscraper nooit afgemaakt door de financiële crisis uit 1997. Het volledige gebouw was al gebouwd, alleen de afwerking binnenin werd nooit voltooid.

Voor een uitzonderlijke ervaring kan je deze toren beklimmen en de miezerige stad van op de top aanschouwen.

Eens je in het gebouw bent moet je een kleine bijdrage (300 tot 500 baht) betalen aan de personen die de toegang tot het gebouw regelen.
Vervolgens moet je heel wat trappen beklimmen. Vergeet trouwens ook niet om regelmatig een tussenstop te maken op de tussenverdiepingen vooraleer je aankomt op de top van het gebouw.